Popis
Dovolte prezentovat světově známý nejzdravější keramický grill, který pochází z Asie. Tajemství Tandoori je, že jídlo se připravuje ne na otevřeném ohni, ale v rozehřáté nádobě (tandoori) a to znamená, že jídlo je bez kancerogenů, ekologický připravené, šťavnaté a při tom za dvakrát rychlejší dobu.
Tandoor (tandyr, tandir, tandur, tamdyr, tonir, tone, tanur) připomíná velký džbán ze šamotové hlíny, dovnitř kterého se dává palivové dřevo a zapálí se oheň. Je to velmi pěkné, když v tandoori hoří oheň.
Jídlo v tandoori se připravuje díky výkonnému přenosu tepla stěn, které jsou ze šamotové hlíny. Pochází z východu, proto princip fungování a způsob přípravy jídla má podobný jako domácí pec. Pro jedny tandoor je pekáčem, pro jiné tandoor je barbecue, ale je to lepší než jedno i druhé.
Příslušenství k tandoori (Spolu s grilem): na foto
• špejle (obyčejné a široké) - můžeme navléknout různé potraviny: maso, brambory, slaninu, houby atd. Špejle se umisťují vertikální, proto doporučujeme provrtat na spodku špejle otvor (4-5 mm) a vložit do nich zarážky (například párátka) pro zamezení zošmykávania se masa do tandoori.
• mřížka (funguje jako barbecue) - univerzální věc, protože na ní se dá rozložit všechno: maso, zeleninu, buchty, rybu i pizzu.
• držák kotlíku
• lopatka
• pohrabáč
Ceny na gril jsou uvedeny spolu s příslušenstvím (Grilovací set).