Home Zahrada Udírny Zahradní udírna
Je nám líto, ale tenhle inzerát již není aktuální.

Zahradní udírna

Liberecký kraj
30. 3. 2016 - 10:55
20 000 Kč
Prodávající

Popis

Prodám ručně vyrobenou udírnu, postavenou za účelem maximálního snížení emisí škodlivin,pohodlnosti a stability teploty.
ŠKODLIVINY:Spodní válec je naplněn keramickými děrovanými cihlami Klinker, které zachytávají škodliviny,saze a dehet, který běžně končí na mase a způsobuje škodlivost uzeného masa.Posiluje ho 4 vrstvé nerezové síto, které je vidět na obrázku.Navíc je nad nim nádoba, která rozdělí vzduch podél stěn a nahoře se u výstupu zase spojí.Tím nejde teplo a kouř přímo na maso.
POHODLÍ:Udírna je opatřena brzdnémi otočnými kolečky pro rychlou manipulaci.Topeniště má přikládání z vrchu takže se není potřeba ohýbat.V čele je odkládací plocha na nádobu s masem, nebo kontrolní ochutnávku.Na udírně jsou háčky pro zavěšení rukavic,kleští a podobně.
STABILITA TEPLOTY:Stabilita teploty má vysokou prioritu. Začíná v topeništi, které má dva nezávislé přívody vzduchu a dvě různé polohy roštu.Celé topeniště je posuvné tak že při vysunutí je možné přidat druhou část roury a prodloužit v mžiku kouřovod o 70cm. Při uzení masa nebo klobás při teplotě 60-70°c je udírna stabilní- při použití spodního přívodu vzduchu.Pokud chcete udit na 90-100°c musíte otevřít druhý přívod vzduchu.Je tedy nemožné při používání pouze spodního přívodu, aby se zvedla teplota kam nechceme i nezávisle na množství dřeva v topeništi.Přívod ze spoda a sudovitý tvar topeniště na výšku zajišťuje dokonale úsporné spalování při kterém zůstává po 4 hodinách polévková lžíce popela a spotřeba bukového dřeva je při 60-70°c přibližně 1kg za hodinu.
Odvod kouře je taky regulovatelný a při dostatku energie je možné spodními dvířky míchat i kouř s čistým vzduchem, aniž by se vychýlila teplota, protože je v momentě ohříván keramickým filtrem, který slouží i jako stabilizátor kolísání teploty. Při přikládání tedy nedochází k žádnému vychýlení teploty.
Kromě dvou klasických budíkových teploměrů je k udírně ještě jeden bezdrátový teploměr, který hlídá v udírně teplotu.Nastavíte požadovanou teplotu a pří překročení Vás varuje signálem.Můžete ho mít třeba v kapse a věnovat se i jiným činnostem.
Výška 2,6m
POUZE SMS A E-MAIL

Zahradní udírna

Zavřít Zavřít
Prodávající
Lucie Poláčková
Pošlete uživateli zprávu
0 / 1000

Nahlásit inzerát

Zavřít Zavřít
0 / 2000
Děkujeme za zpětnou vazbu! Inzerát byl nahlášen!